Matematik

Matematikhjælp!

02. marts 2005 af Zizmo (Slettet)
Hej! Jeg skal lige ha regnet en lille matematikopgave, men er kørt lidt fast i den, så hvis nogen evt. ku hjælpe mig på vej med at integrere den?!

"En funktion f er løsning til differentialligningen : y/(1+y^2)*dy/dx=3x-5
og grafen går gennem punktet P(0,-kvadratroden(e^3-1))
Bestem en forskrift for f. Bestem deffinitionsmængde for f"

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2005 af Duffy

Her har du lidt at køre efter:


f(x) =

y(x) = -(exp(3*x^2-10*x+3)-1)^(1/2)

Dm(f)=]-uendelig;1/3]



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2005 af Duffy

Her er lidt mere:

[y/(1+y^2)]dy=(3x-5) dx


S[y/(1+y^2)]dy=S(3x-5) dx


S[y/(1+y^2)]dy=3/2x^2-5x+k


t=1+y^2 , dt/dy=2y , 1/2dt=ydy .


1/2S[1/t]dt=3/2x^2-5x+k


...ka' du selv fortsætte?



Duffy

Skriv et svar til: Matematikhjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.