Matematik

løsning til

27. april 2010 af miss-70c (Slettet)

Jeg er lige gået i stå, så jeg håber at i kan hjælpe.

hvordan finder jeg løsningen til: f`'(x)=1+y2/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du kunne jo prøve med en substitution, for eksempel y = cos(x), jeg ved ikke, om det funker, har ikke gennemregnet det, men prøv dig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Mangler der en parentes i dit udtryk? Er det differentialligningen

y' = (1+y2) / x  ?

Den kan løses ved separation af de variable således:

∫dy/(1+y2) = ∫dx/x + k , hvoraf

Arctan(y) = ln(|x|) + k , og dermed

y = tan(ln(|x|) + k)


Skriv et svar til: løsning til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.