Matematik

Retvinklet trekant

28. april 2010 af Chrbor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og arbejder med et eksamenssæt i matematik, og har problemer med en opgave. Opgaven lyder:

I en retvinklet trekant ABC kendes følgende størrelser:

Den ene katete har længden 8.
Arealet af trekanten er 36.

a) Bestem længden af hypotenusen (med 2 decimalers nøjagtighed)

b) Beregn størrelsen af de to spidste vinkler i trekanten (med 2 decimalers nøjagtighed)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

               A = (1/2)·k1·k2 = 36

                      (1/2)·8·k2 = 36

                   c = √(82+k22)

                   tan(V1) = (k1/k2)

                   V2 = 90º - V1


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.