Matematik

Procent regning

28. april 2010 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Vi sidder to piger og er gået i stå med en matematik aflevering, ved en opgave som lyder simpel, men vi kan simpelthen ikke vride vores hjerner til en fremgangsmåde :)

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver
besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60
mia. kr.
a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne. 

Håber der er nogle der kan hjælpe os!!! :) på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

     p = r/100

    60 = 20·(1+r)15

    (1+r)15 = 3

     r = 31/15 - 1

     p/100 = 31/15 - 1

     p = (31/15 - 1)·100%


Svar #2
01. maj 2010 af cwgoul (Slettet)

 Hmm, kan man måske tillade sig at bede om nogle forklarende ord? For vi forstår ikke vildt meget af det der :)


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.