Matematik

vektor

28. april 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem vinklen mellem vektor a og b når :

|a|=1 , |b|=4 og |a+b|=4

en linjel har ligningen l: x+3y= - 3

bestem koordinatsættet til det punkt P  på linjen l som har den korteste afstand til punktet(2,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af peter lind

|a+b|2 = |a|2+|b|2+2a·b = |a|2+|b|2+2|a||b|cos(v) hvor v er den mellemliggende vinkel.

Find ligning eller parameterfremstilling som har normalvektoren for l som retningsvektor og går gennem P. Denne linje vil skære l i det søgte punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af AMelev

1) Du skal benytte skalarprodukt.

Først benytter du sætningen |vektor|2 = vektor2 = vektor • vektor på |a+b|2 
Så skal du bruge  regnereglerne for skalarprodukt (man kan regne kvadrat af en sum, som ved tal) og a2 og b2 til at bestemme a•b

Det resultat skal du så bruge til at bestemme vinklen v mellem a og b vha. formlen for sammenhængen mellem cos(v) og skalarprodukt


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.