Fysik

Snorkraft

28. april 2010 af 74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder: I et tog er der ophængt en pendul. Under accelerationen er der et udsving i loddet i forhold til den lodrette position. Vinklen mellem lodret og snoren er så 6.5 grader. Loddet vejer 76 gram. Jeg har regnet Tyngdekraften på loddet til at være 0.76 g *g=0.75 N. Nu skal jeg på mit bilag indtegne de kræfter som virker på loddet under accelerationen og sidenhen bestemme accelerationen. Hvordan finder jeg størrelsen af snorkraften? og hvordan finder jeg accelerationen?

Skitse vedhæftet

/BB

Vedhæftet fil: bilag 6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af David E (Slettet)

Tyndgekraften er tegnet rigtig nok ind - men husk også at tegne snorkraften!

Du kan bruge Newtons 1. lov i lodret retning. Da loddet ikke falder ned, skal summen af kræfterne være nul. Du skal så finde snorkraftens bidrag i lodret retning.

Vi regner positivt nedad:

ΣFx: m*g - t * cos(6,5) = 0 ⇔ 0,076 kg * 9,82 - t * cos(6,5) = 0  ,   t = 0,751 kg = 751 g

Det er mit bedste bud!


Skriv et svar til: Snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.