Matematik
2 ligninger der hænger sammen
02. marts 2005 af
Sprity (Slettet)
Hej hej.
Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har to ligninger hvor man skal bruge de to samme tal i for at løse den, jeg håber der er nogen der rimeligt hurtigt kan hjælpe mig med at løse den, både hvad resultatet er og hvordan man løser den.
Den lyder sådan her:
X divideret med Y=213
X+Y=1284
Håber i kan hjælpe mig meget hurtigt.
Med vedlig hilsen en meget forvirret pige
Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har to ligninger hvor man skal bruge de to samme tal i for at løse den, jeg håber der er nogen der rimeligt hurtigt kan hjælpe mig med at løse den, både hvad resultatet er og hvordan man løser den.
Den lyder sådan her:
X divideret med Y=213
X+Y=1284
Håber i kan hjælpe mig meget hurtigt.
Med vedlig hilsen en meget forvirret pige
Svar #1
02. marts 2005 af Katty (Slettet)
To ligninger med to ubekendte, isoler x i den første ligning og indsæt den i den anden, løs så for y.
Svar #3
02. marts 2005 af Sprity (Slettet)
Okay, men kan du ikke skrive som regenstyk hvordan du regnede det ud? for jeg er virkelig dårlig til det her :-)
Svar #4
02. marts 2005 af Katty (Slettet)
X divideret med Y=213
X+Y=1284
x/y = 213
x = 213*y
x + y = 1284
(213*y) + y = 1284
y(213+1) = 1284
y = 1284/214 = 6
dvs.
y = 6
x kan så findes af:
x = 213*y
x = 213*6 = 1278
Og det passer med det opgivede:
x/y = 213
1278 / 6 = 213
x + y = 1284
1278 + 6 = 1284
X+Y=1284
x/y = 213
x = 213*y
x + y = 1284
(213*y) + y = 1284
y(213+1) = 1284
y = 1284/214 = 6
dvs.
y = 6
x kan så findes af:
x = 213*y
x = 213*6 = 1278
Og det passer med det opgivede:
x/y = 213
1278 / 6 = 213
x + y = 1284
1278 + 6 = 1284
Skriv et svar til: 2 ligninger der hænger sammen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
