Matematik

bestem en forskrift

29. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg har en lille "hjernevrider" til jer - fordi jeg kan ikke selv løse opgaven, og det piner mig meget. Så håbede, at jeg kunne få lidt hjælp.

-Bestem en forskrift for (f º g)(x), når f(x)=2x-3 og g(x)=x^2 + 3
-Bestem derefter f'(x), g'(x) og (f º g)'(x).
- Angiv endelig (g º f)'(x)

Det kunne være super rart. Tak :') Jeg har lavet de to første. Det kun den sidste opgave - Angiv endelig (g º f)'(x) - jeg mangler at for løst. Det kan jeg ikke lige se hvordan jeg skal det

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af mathon

gºf(x) = g(f(x)) = (2x-3)2 + 3 = 4x2 - 12x+ 9 + 3 = 4x2 - 12x + 12

   (gºf(x))' = 2·(2x-3)·2 = 4·(2x-3) = 8x - 12

i overensstemmelse med

   (4x2 - 12x + 12)' = 8x - 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Det er samme opgave som du havde kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=838631

hvor du også fik hjælp.


Skriv et svar til: bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.