Matematik

Finde x i ligning

29. april 2010 af bummed (Slettet)

Hej derude

Ska lære de ligninger og sidder og kan ikke lige få det til

x +7 / 3 - 3x -7/4  = x-1/2

Find x.


Nogen der vil tage den linje for linje og forklare hvordan det gøres - ville være en stor hjælp!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Først skal du lære at bruge parenteser. Måske du mener denne ligning

(x+7)/3 - (3x-7)/4 = (x-1)/2 ?

Ligningen, som du har skrevet den, kan kun fortolkes som

x + (7/3) - 3x - (7/4) = x - (1/2) .

Prøv lige at præcisere din ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Vil du ikke lige sætte nogle parenteser?


Svar #3
29. april 2010 af bummed (Slettet)

Andersen11 - den er som du så flot lavede den :) med parenteserne.

(x +7) /3 - (3x-7)/4  = (x-1)/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Godt nok.

Det nemmeste er så nok at forlænge ligningen med fællesnævneren for brøkerne, nemlig 12. Så vi ganger med 12 på hver side af lighedstegnet:

4(x+7) - 3(3x-7) = 6(x-1) ,

og så ganger vi parenteserne ud

4x + 28 - 9x + 21 = 6x - 6

Herefter samler vi x'erne på venstre side, og konstanterne på højre side

4x - 9x - 6x = -28 -21 -6 , eller

-11x = -55 . Her ganger vi nu med -1 :

11x = 55 , og dividerer så med 11

x = 5


Svar #5
29. april 2010 af bummed (Slettet)

MANGE tak! Og god weekend! :)


Skriv et svar til: Finde x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.