Fysik

absorptionsloven

30. april 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hilken type graf kan vi få ud fra absorptionsloven forvente at få for (x,ln(Nmiddel - Nb) grafen?

Begrund svaret på dette spørgsmål ved først at tage ln på begge sider af lighedstegnet i absorptionsloven.

Vi forventer en ret linje,

absorptionsloven siger at I = I0 * e.ex

Tror min matematik er lidt for langt væk.

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg tager ln på begge sider og hvad betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af peter lind

Der skal nok stå I = I0*e-k*x. Tager du logaritmen på begge sider får du ln(l) = ln(I0) -k*x


Svar #2
01. maj 2010 af Rina68 (Slettet)

Ja tak skal du have.

Det var jo lige det.


Skriv et svar til: absorptionsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.