Matematik

Haster Hjælp sinus kurve!

01. maj 2010 af Yaldaa (Slettet)

hej kan du hjælpe mig med en opgave ? opgaven hedder:

tegn grafen for y=2sin(2x-(π/2))

hvor T er svingningstiden

a) løs y=f(x) ≥ 1

b) bestem max for f´(x)

håber du kan hjælpe :)

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Synes den lyder lidt mystisk, vi mangler T og f(x) eller hvad?


Svar #2
01. maj 2010 af Yaldaa (Slettet)

når men der står også at  xE[0,2T] håber det kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Nej, den kan jeg ikke lige gennemskue :P


Svar #4
01. maj 2010 af Yaldaa (Slettet)

når okay, men den er meget svær og det en aflevering, så har meget brug for hjælp. Kan heller ikk selv gennemskue den:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Svingningstiden for funktionen

f(x) = 2·sin(2x-(π/2))

er jo T = π , så vi betragter funktionen i intervallet 0 ≤ x ≤ π.

Vi skal først løse uligheden f(x) ≥ 1 . Dette svarer til at løse uligheden

sin(2x-(π/2)) ≥ 1/2 . Vi løser først den tilsvarende ulighed sin(z) ≥ 1/2 for  -(π/2) ≤ z ≤ (3π)/2 . I dette interval har ligningen sin(z) = 1/2 løsningen z = (π/6) eller z = (5π/6) , så uligheden sin(z) ≥ 1/2 har da løsningen (π/6) ≤ z ≤ (5π/6) . Den oprindelige ulighed får vi da ved at sætte z = 2x-(π/2), eller x = (z+(π/2))/2 , dvs (π/12)+(π/4) ≤ x ≤ (5π/12)+(π/4) , eller (π/3) ≤ x ≤ (2π/3) .

Bestem f'(x):

f'(x) = 2·2·cos(2x-(π/2)) = 4·cos(2x-(π/2)) . Funktionen har sit maksimum for 2x-(π/2) = π/2 , dvs for 2x = π, eller x = π/2 . Maksimumsværdien er 4.


Svar #6
01. maj 2010 af Yaldaa (Slettet)

men min lærer har skrevet xE[0,2T] skal jeg ikke bruge det til noget og en ting til hvad er z forstår jeg ikke helt ?


Skriv et svar til: Haster Hjælp sinus kurve!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.