Fysik
Halveringstid
02. marts 2005 af
søren_sko (Slettet)
Efter 10 timer er aktiviteten af et radioaktivt stof faldet til 90% af det oprindelige.
Bestem halveringstiden for det radioaktive stof.
altså jeg har en idé om, at man bruger henfaldsloven så det ville hedde:
90%=100%*e^(ln2*10timer(36000sek)/t½)
eller hvad skal jeg gøre????
lige et lille spørgsmål til:
hvordan omregner man u om til SI-enhed(ex. 2cm^-1)???
Bestem halveringstiden for det radioaktive stof.
altså jeg har en idé om, at man bruger henfaldsloven så det ville hedde:
90%=100%*e^(ln2*10timer(36000sek)/t½)
eller hvad skal jeg gøre????
lige et lille spørgsmål til:
hvordan omregner man u om til SI-enhed(ex. 2cm^-1)???
Svar #1
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Ligningen til bestemmelse af halveringstiden er korrekt opstillet bortset fra, at du glemmer et fortegn i eksponenten. Således;
0.90 = exp(-ln(2)/T½ *(10h))
hvoraf T½ kan bestemmes.
Jeg formoder, at der er tale om den lineære absorptionskoefficient u. Konvertering af u(cm^(-1)) til SI-enheden m^(-1) sker ved multiplikation med 100, eftersom 100cm ækvivalerer en meter;
u = 2cm^(-1) ~ (2cm^(-1))*(100cm/m) = 200m^(-1)
//Singularity
0.90 = exp(-ln(2)/T½ *(10h))
hvoraf T½ kan bestemmes.
Jeg formoder, at der er tale om den lineære absorptionskoefficient u. Konvertering af u(cm^(-1)) til SI-enheden m^(-1) sker ved multiplikation med 100, eftersom 100cm ækvivalerer en meter;
u = 2cm^(-1) ~ (2cm^(-1))*(100cm/m) = 200m^(-1)
//Singularity
Skriv et svar til: Halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
