Matematik

Division af kommatal (Hjælp, tak)

03. maj 2010 af aquaf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har regnet disse divisioner ud på papir.

Er det her rigtig regnede ud? Hvis metoden er forkert, kan du fortælle mig hvordan man gør, tak.

Opg. 1] 5,3 : 1/10

Opg. 2] 3,45 : 100

Opg. 1) Min resultat:

10 · 5,3 = 53,0     _   10 · 1/10 ≈ 0,1 = 1

Dividerer 53,0/1 = 53,0  -> 53

Opg. 2) Min resultat: Den her kan jeg ikke finde ud af.

10 · 3,45 = 34,50

Dividerer 34,50/100 = 34,5

Andet resultat: Samme opg 2, men anden metode.

10 · 3,45 = 34,50

Dividerer 100/34,50 = 2,89 ≈ 3

Når man regner komma tal ud kan man altid gange med 10, ikke? Også dividere, for eksempel 10 · 54,30 eller 10 · 04,536.
Det jeg mener er at
, komma tal over 100/1000 og under 100/1000 kan man gange med 10, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

nej du har grueligt misforstået det her.

det glæder mig dog at se du har lavet opg. 1 rigtig, men jeg er ikke sikker på du har forstået den rigtigt.

Okay for det første ,   /  betyder divider, så der er ikke nogen grund til også at bruge :  , enten brug det ene eller det andet.

opg. 1  5,3 / (1/10)    når du deler med en brøk, er det det samme som at "gange med den omvendte".  Men du skal passe på, for  5,3 / (1/10)  er ikke det samme som  (5,3/1) / 10 !!!

så opg. 1 kunne også have været skrevet som  (5,3*10) /1  

Når du ganger med 10, så flytter du bare kommaet en tak mod højre --> 

så ganske rigtigt får du   5,3*10 = 53,0

opg 2. 

3,45 / 100        er faktisk nemmere end opg. 1 

Når du deler med 10, flytter du kommaet en tak mod  venstre <----  

og at dele med 100 er det samme som at dele med 10 to gange.  så vi flytter kommaet to gange mod venstre <---

3,45/100 = 0,0345


Svar #2
03. maj 2010 af aquaf (Slettet)

@ 1

Det med komma, hvor man rykker til højre eller venstre. Det findes kun i divisioner, ikke?


Svar #3
03. maj 2010 af aquaf (Slettet)

Jeg glemte, at addere

Hvordan regner man komma talene ud, hvis det er:

3,45 : 200

Man kan ikke bare rykke komma til højre da det ikke bliver det samme resultat. Fks den bliver ikke 0,0345, men noget helt andet.


Skriv et svar til: Division af kommatal (Hjælp, tak)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.