Matematik

tekst opgave :/

03. maj 2010 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

En villaejer skal have installeret en kasseformet olietank i kælderen. Den skal rumme 1500 l (dvs. 1,5 m3) og på grund af kælderlokalets form have en længde på 1,7 m. Bestem tankens bredde og højde, så materialeforbruget (dvs. overfladen) bliver mindst muligt. Hvor stor er overfladen så?
    ____________________
  /                                             / |
/___________________ /   | x
|                                             |   |
|                                             |  /
|___________________ |/ y
                      1,7

Hvordan skal jeg gøre? har svært ved at finde højde og bredde:$
på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Højde og bredde skal være lige store, da forholdet mellem overflade og rumfang er bedst når de er lige store, dvs. x = y

1,5m3 = 1,7m*x^2 <-> x = sqrt(1,5m3/1,7m)


Svar #2
03. maj 2010 af kristina-stine (Slettet)

tusind tak:)


Svar #3
03. maj 2010 af kristina-stine (Slettet)

jeg ved højde og bredde skal være = ,94 m, men kan ikke få dem til dette, heller ikke via overnstående udregninger, det var også dem jeg brugte i starten nemlig, nogen der ved hvordan jeg får dem til at passe?:)


Svar #4
03. maj 2010 af kristina-stine (Slettet)

0,94m


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 l: 1,7 m

h: 0,94m

b: 0,94m

Overflade: 2lb + 2lh + 2bh 

Den kan skrives lidt simplere nu når h=b, men det er ikke så vigtigt


Skriv et svar til: tekst opgave :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.