Kemi

Beregn pH - Hjælp

04. maj 2010 af bluesboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til disse kemi opgaver. Jeg har prøvet at lave dem, så håber i vil rette dem for mig. 

Beregn pH i disse opløsninger:

1. En blanding af 100 ml af 0,4M HCL og 100 ml af 0,2M HNo3

2. En blanding af 20 ml 0,3M NH4+ og 30 ml 0,4M NH3


1. (0,1 L) * (0,4 mol/L) = 0,04 mol
(0,1 L) * (0,2 mol/L) = 0,02 mol
0,04 mol + 0,02 mol = 0,06 mol
-log(0,06) = 1,22

2. (0,020 L)*(0,3 mol/L) = 0,006 mol
(0,030 L)*(0,4 mol/L) = 0,012 mol
0,006 mol + 0,012 mol = 0,018 mol
-log(0,018) = 1,74


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Umiddelbart er beregning 1 rigtig.

Beregning 2 er derimod forkert.

Der er tale om en blanding af en syre og dens korresponderende base, derfor skal man benytte pufferligningen.

Du skal slå pks for NH4+ op, beregne stofmængderne af NH3 og NH4+ og så benytte pufferligningen:

pH= pKs + log (n(base)/n(syre))


Svar #2
04. maj 2010 af bluesboy (Slettet)

tak for svarene.

- Hvordan er det  jeg slår pKs for NH4+? :)


Skriv et svar til: Beregn pH - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.