Afsætning

Optimering under prislederskab

07. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er blevet stillet en optimeringsopgave hvor jeg er 3 funktioner: P_marked, MC_follower og MC_leader.

Jeg er med på hvordan man optimerer under prislederskab - man finder lederens afsætningsfunktion, ud fra P_marked og MC_follower, derfra finder man så MR_leder og optimerer så ved MR_leader = MC_leader.

Men hvad nu hvis jeg gerne ville finde P_followers. Kan jeg det ud fra de tre givne funktioner?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

P followers er det samme som P leader, da det er leader der fastsætter prisen. Followers er pristagere


Svar #2
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Så hvis jeg finder P_leader funktionen ved hjælp af lodret subtraktion gælder der P_leader = P_follower?


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

P Leader findes hvor : MC_Followers = P_marked


Svar #4
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Okay nu er jeg ikke helt med. Jeg har givet: P_marked, MC_follower og MC_leader. Og så sætter jeg MC_follower = P_market for at finde P_leader. Herefter kan jeg optimerer for prisleder ved MR_leader = MC_leader eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

Præcis, der har du den optimale mængde for Leader


Svar #6
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Ej okay. Du må meget undskylde, men jeg er stadig ikke helt med.

Hvis jeg sætter P_market = MC_follower, så får jeg en mængde ikke? Denne mængde kan jeg da ikke bruge til noget som helst.

Jeg er nok lidt tung at danse med, men tak for du tager dig tid til mig.


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

Det er den mængde prislederen skal sælge.

For at finde prisfølgernes mængde løses ligningen: MC_Followers=P_Followers

Og har selv haft problemer med den tidligere. Ellers kan jeg anbefale dig at søge på nettet på engelske sider. Der er der også grafiske opstilliger af, hvordan tingene beregnes


Svar #8
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Er du virkelig sikker på det? Jeg får nogle helt sindsyge tal. Er min metode med lodret subtraktion helt forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #9
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

Kan du komme med nogle tal? Det er nok lidt lettere at forklare så


Svar #10
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

MC_followers = 0,09Q + 50, MC_leader = 0,8Q + 63 og P_market = -0,08Q + 4500


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

Og du skal optimere pris ?


Svar #12
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Og mængde, for leder og følger.


Brugbart svar (2)

Svar #13
08. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

Og du har fundet pris for leder og følger, samt mængde for leder?

Så finder du den optimale mængde for følgeren, hvor P = MC_Follower.

Forstår ikke helt hvor du får den lodrette substraktion fra?


Svar #14
08. maj 2010 af Suspektzilla (Slettet)

Undskyld jeg mente vandret subtraktion. Follower er pristager og sælger til den pris leaderfastsætter. Derfor får jeg hvis jeg trækker MC_follower ud af markedets samlede afsætning, leaders afsætning. Sådan som jeg har forstået det.

Når jeg har leaders afsætning, er det nemt at optimere ved MR = MC. Og da follower afsætter til leders pris, sættes P_leader = MC_follower for at finde den mængde de afsætter i optimum.

Hvis man sætter den fundne pris ind i markedets afsætning og sammenholder den mængde med de to mængder hhv. leaders og followers, og de er lig hinanden så er beregningerne korrekte.

Er jeg helt galt på den?


Skriv et svar til: Optimering under prislederskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.