Matematik

Trigonometri - Landmåling.

07. maj 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jer der ude bag skærmen :)

Jeg sidder her med en aflevering om trigonometri med landmåling.
Og så er jeg gået død i det.

Jeg har fået regnet alle vinklerne ud.
Men jeg mangler bare lille a i den her opgave.

Jeg har indtil videre dette her: Og skal derudfra beregne hver af følgende afstande:

1. Fra skolen (G) til Mindestenen (C)
Jeg får disse oplysninger til opgaven: Vinkel 11/A = 25,4° & vinkel 12/C = 17,6°
For at gøre det lettere for mig selv, vil jeg også finde Vinkel G.
Og da der altid er 180° i en cirkel er regnestykket meget simpel:
Det gør jeg ved at sige - Så Vinkel G = 137°

Og jeg skal bruge sinusrelationerne.

Problemet er bare jeg kan ikke huske how to do.

I kan se opgave og skitsen i min pdf: 

Tak på forhånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2010 af multi376 (Slettet)

her kan du læse hvordan man bruge sinusrelationen 

http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelation


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den eneste længde, der er kendt til at begynde med, er basislængden AB. For at beregne andre længder skal man arbejde sig frem til dem.

Husk, at kender man to vinkler i en trekant, kender man også den tredje, da vinkelsummen er 180º. I trekant ABC kendes alle tre vinkler og siden AB. Brug sinusrelationen (skriv den ned) til at bestemme siden AC. Nu kendes i trekant ACG alle tre vinkler og siden AC. Dermed kan længden af siden GC bestemmes ud fra sinusrelationerne i denne trekant. Således arbejder man sig frem til alle de søgte sidelængder.


Svar #3
07. maj 2010 af matthie (Slettet)

Lige for jeg har forstået det helt.

I min første opgave har jeg sidderne A,C og G. . og opgaven siger at AB=63,7 m. - Vil det så sige at Det gælder for alle min trekanter?

Dvs. at AC også er 63,7 meter oder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er siden AB der er 63,7m . Brug sinusrelationerne i alle de relevante trekanter til at beregne de andre sider. Brug fremgangsmåden, som jeg beskrev i #2. Og undlad at kalde siderne med enkeltbogstaver, det er ikke entydigt. Brug betegnelser som AB, AC, CG, osv.


Svar #5
07. maj 2010 af matthie (Slettet)

dvs jeg skal sige GC=Sin(25,4)/Sin(17,6) og så har jeg resultatet eller er jeg helt galt?

Beklager jeg er lidt lost i trigonometri


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Det er ikke rigtigt. Prøv nu at læse min fremgangsmåde, som jeg beskrev i #2.

Sinusrelationerne for en trekant ABC udtrykker, at forholdet mellem sinus til en vinkel og den modstående sidelængde er konstant for en given trekant: sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c. I opgavens trekant ABC kendes siden AB, så her oversættes sinusrelationerne til

sin(v3)/|AB| = sin(v1)/|BC| = sin(v2)/|AC| . Her kender vi |AB| og de tre vinkler, og vi ønsker at finde |AC| og |BC|:

|BC| = |AB|·sin(v1)/sin(v3) og |AC| = |AB|·sin(v2)/sin(v3) .

Dernæst opstilles sinusrelationerne for trekant ACG , hvor vi nu kender |AC| og de tre vinkler v11, v12 og vinkel G.


Svar #7
07. maj 2010 af matthie (Slettet)

Ahh nu forstår jeg :)

Mange tak for din hjælp :D


Skriv et svar til: Trigonometri - Landmåling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.