Matematik

Logistisk diff.lign

09. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Hvorfor er den logistiske diff. lign en diff. lign. af 1. orden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at opskrive differentialligningen og kig på hvilken afledsorden, der er tale om.


Svar #2
09. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Altså den er

y'=y(b-ay), men hvordan så er den jo ikke helt det samme som y'=b(x)-a(x)y?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej, behøver den være det?


Svar #4
09. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Nej, det behøver den vel ikke. Men så er den bare en diff. lign af 1. orden, fordi den har én diff. kvotient, og det har intet at gøre med y'=b(x)-a(x)y?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Præcis. :)


Svar #6
09. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Logistisk diff.lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.