Oldtidskundskab

Forholdet mellem grækere og trojanere før den Trojanske krig?

09. maj 2010 af Jofi (Slettet)

 Hej allesammen, 

Er der nogen som ved hvordan forholdet mellem grækerne og trojanerne var før den Trojanske krig? 

Og om den eneste grund til at grækerne gik i krig med Troja var den mytologiske med bortførelsen af Helene? 

På forhånd tak :)

vh. Josefine


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2010 af Kasper S (Slettet)

Som sådan foregår den trojanske krig i en mytisk tid kaldet den heroiske tidsalder, som det er meget vigtigt at huske på aldrig har fundet sted. Så et forhold mellem grækerne og Troja er ikke rigtigt beskrevet noget sted jeg har læst om.

Og jo, den eneste grund til krigen var at Helene var blevet bortført af Paris. I en konkurrence mellem Hera, Athene og Afrodite om hvem der var smukkest, lovede Afrodite at Paris måtte få den smukkeste kvinde i verden hvis han valgte hende. Så Paris får Helene som jo er gift med Menelaos.

At Troja er der hvor Paris bor, og derfor må bøde for hans bortførelse, virker mest af alt som om det bare er ærgeligt og uheldigt for Troja.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. juni 2010 af tsangaratos (Slettet)

troja var en af de mange græske byer, i den geografiske placering tæt ved bosboros strædet. den voksede stærkt med handelen og blev rig og magtfuld. de begynder og kræve ekstra skatter for at kontrollere handelen mellem de græske byer i det ægiske hav, og de græske byer i sortehavet. og for at gære en lan´g historie kort, -den blev et torn i øjnene på de andre græske byer i det moderne grækenland. de brugte undskyldningen med helene, at hun blev stjålet, for at de havde en grund til at nakke dem! men ellers var forholdene før krigen ligesom i de andre græske byer. de delte religion, sproget og skikke/traditioner. (guderne delte sig faktisk i to lejre, nogen var med de trojanske, og andre var med de allierede græske byer. - de delte sig lige mellem de to.) - resten kender vi :)

Mvh. grækeren
 


Skriv et svar til: Forholdet mellem grækere og trojanere før den Trojanske krig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.