Fysik
Skrå kast
05. marts 2005 af
****** (Slettet)
l = (v^2*sin(2*alfa))/g
v ) hastihed
l= kastelængden
alfa = kasavinklen
De målte værdier af l afbildes i et koordinatsystem som funktion af sin(2*alfa). Begrund, at grafen bør være en ret linje, med hældningen v^2/g
Jeg fatter det ikke har siddet i lang tid, nogen som kan hjælpe?
v ) hastihed
l= kastelængden
alfa = kasavinklen
De målte værdier af l afbildes i et koordinatsystem som funktion af sin(2*alfa). Begrund, at grafen bør være en ret linje, med hældningen v^2/g
Jeg fatter det ikke har siddet i lang tid, nogen som kan hjælpe?
Svar #1
05. marts 2005 af gah (Slettet)
hvis du afbilleder af sin(2*a) får du jo en ret linje af typen y=k*x som bekendt er en ret linje.
Svar #2
06. marts 2005 af Kurtsen (Slettet)
Hje igen, det ermig der var *******
Jeg må sige at jeg ikke helt forstår #1.
Andre som kan forklare?
Jeg må sige at jeg ikke helt forstår #1.
Andre som kan forklare?
Svar #3
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: En ret linie er grafen for en funktion på formen
f(x) = ax + b (1)
hvor a er liniens hældning, og b er afskæringen af andenaksen.
I dit tilfælde afbildes målte værdier af kastelængde l mod sin(2*alfa), og man søger derigennem at eftervise den forventede sammenhæng;
l(alfa) = [(v^2)/g]*sin(2*alfa)
Men dette er jo netop en funktion på formen (1), med
x ~ sin(2*alfa)
f(x) ~ l(alfa)
a = (v^2)/g
b = 0
Derfor bør grafen være en ret linie, med hældningen (v^2)/g.
//Singularity
f(x) = ax + b (1)
hvor a er liniens hældning, og b er afskæringen af andenaksen.
I dit tilfælde afbildes målte værdier af kastelængde l mod sin(2*alfa), og man søger derigennem at eftervise den forventede sammenhæng;
l(alfa) = [(v^2)/g]*sin(2*alfa)
Men dette er jo netop en funktion på formen (1), med
x ~ sin(2*alfa)
f(x) ~ l(alfa)
a = (v^2)/g
b = 0
Derfor bør grafen være en ret linie, med hældningen (v^2)/g.
//Singularity
Skriv et svar til: Skrå kast
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
