Fysik
Halveringstid
05. marts 2005 af
rebel (Slettet)
jeg har fået stillet opgaven , "jeg vil finde halveringstiden af "137 C _ 5" - nogle som har et forslag til hvordan jeg skal gribe det an??
Svar #1
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
"137 C _ 5" er da ikke standard notation. Præcis hvilket grundstof og hvilken isotop er der tale om?
//Singularity
//Singularity
Svar #2
06. marts 2005 af sigmund (Slettet)
Ja, det ser mærkeligt ud. Der eksisterer i hvert fald ikke noget grundstof (eller nogen isotop) med 5 protoner og nukleontal 137. Der kunne dog her være tale om Cs-137, som har atomnummer 55. Den er nemlig meget benyttet i opgaver.
For at finde halveringstiden må du kende noget til antal partikler og aktivitet. Kalder vi antal partikler for N og aktiviteten for A, så er T(1/2) givet ved T(1/2)=ln(2)/k, hvor k=A/N.
Du kan også slå værdien for T(1/2) op i en tabel over halveringstider.
For at finde halveringstiden må du kende noget til antal partikler og aktivitet. Kalder vi antal partikler for N og aktiviteten for A, så er T(1/2) givet ved T(1/2)=ln(2)/k, hvor k=A/N.
Du kan også slå værdien for T(1/2) op i en tabel over halveringstider.
Skriv et svar til: Halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
