Fysik

Datering

10. maj 2010 af Zayn-1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og regner opgaver, og er lige stødt på noget som fik mig til at gå i stå, forstår ikke hvad det er jeg skal ..

Opgaven lyder således :

Det er noget med at man har fundet en "mamuts" kindtand som vejer 170 gram. Prøven viste et tælletal på S = 3,622 cpm. Baggrunden, B, var 3,31 cpm og den moderne værdi ( M-B) er 17,53 cpm. Korrektionen for tryk, temperatur og isotopfraktionering var K= 0,988. 

Jeg skal beregne t14C. 

Så står der tælletiden var 47 timer og 36 minutter og σB = 0,04. 

andet spørgsmål lyder : hvad er dateringsgrænsen ? .. 

håber jeg kan få noget hjælp, tak på forhånd 


Skriv et svar til: Datering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.