Matematik

Potensregning

11. maj 2010 af fatronaldo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver, er lidt i stå? (:

En bestemt potenssammenhæng har forskriften y = 2,2 * x^a, hvor a er en konstant. Det oplyses, at til x = 1,2 svarer y-værdien 3,1. 
a. beregn konstanten a. 
b. hvilken y-værdi svarer til x = 5,1?
c. hvilken x-værdi svarer til y = 4,7?

tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

a.      3,1=2,2*1,2a  ⇒  (3,1/2,2) =1,2a   ⇒   log (3,1/2,2) =a  log 1,2   (logaritmen tages på begge sider af lighedstegnet9  ⇒ a = log (3,1/2,2)/ log 1,2        beregn a på lommeregner  lommeregner

b.   y = 2,2 *5,1a      a er beregnet i første spørgsmål.

c  4,7 = 2,2*xa      benyt samme a værdi igen


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2010 af mathon

    

         3,1 = 2,2·1,2a

         1,2a = (3,1/2,2)

         ln(1,2)·a = ln(3,1/2,2)

         a = ln(3,1/2,2) / ln(1,2)


Svar #3
11. maj 2010 af fatronaldo (Slettet)

 tusind tak for svaret! (: 


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.