Fysik

Termisk energi

11. maj 2010 af Humannoname (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal beregne ændringen i en protostjernes termiske energi i løbet af et år og får oplyst, at stjernens udstrålede effekt er L=3,5*10^(28) W. Jeg ved, at jeg på den ene eller anden måde skal bruge virialsætningen, men jeg ved ikke hvordan. Jeg kan beregne den udstrålede energi i løbet af ét år (L*t), men er det svaret på spørgsmålet?

Har siddet fast et stykke tid, så håber at der er nogle der kan hjælpe.

Mange tak. Al hjælp påskønnes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2010 af Holrik (Slettet)

da du har effekten ved du hvor meget energi der udsendes pr sek. denne værdi ganges med tidsrummet.

dE_(term)= 60*60*24*365*3,5E28W

dE=1,1E36J

E=*10^(x)


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.