Matematik

polynomiers division

13. maj 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Heej 

Jeg har to opgave som jeg skal løse. Det lyder således:

Skriv vha. polynomiers division nedenstående polynomier p(x) på formen:
p(x)=d(x)·q(x)+r(x), idet p(x) og d(x) er givet som:


1)   p(x)=x^7+1 og d(x)=x+1.


2)   p(x)=x^9+4x^6-x^5-4x^4+3x^3-3x^2-4x+4 og d(x)=x^4+x-1.

Den første opgave får jeg til p(x)=(x+1)(x^6-x^5-x^4-x^3-x^2-x)+(-x+1), kan det passe?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hint:

Deler du p(x) med d(x) får du x6-x5+x4-x3+x2-x+1, så skal det svare til q(x) + r(x)/d(x)


Svar #2
13. maj 2010 af almedinaaa (Slettet)

 okay :) 

Men hvad så med opgave nummer 2? Den kan jeg ikke få til at passe :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Du kan altid kontrollere om dit resultat er rigtigt ved at gange polynomierne ud; højresiden skal jo være lig med venstresiden.


Skriv et svar til: polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.