Fysik

henfaldsloven-aktivitet-aftagende???

13. maj 2010 af Gitse (Slettet)

Hej :)

Jeg har et spørgsmål som jeg ikke kan forstå og jeg er så forvirret lige nu - har siddet siden kl. 9 og prøvet at løse det men jeg kunne ikke.

Henfaldsloven er udledet således: N=N0 * (1/2)t/T1/2

det er en aftagende eksponentiel funkiton, dvs. y = b*ax

Hvordan blvier a=(1/2)1/T1/2 ???

Hvordan er det identisk med: N=N0 * e-k*t   ???

og hvordan kan man udlede følgende formel:     A = k * N ud fra N=N0 * e-k*t

Jeg er så forvirret - please jeg har brug for hjælp! :)

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2010 af kieslich (Slettet)

N = N0*(1/2)t/T½ = N0*( (1/2)1/T½)t   = N0*at = N0*e-k*t = N0*(e-k)t heraf ses at:

(1/2)1/T½  =  a  =  e-k

Aktiviteten A = -ΔN/Δt = - (-k) N = k*N  aktiviteten er lig med dem som henfalder = -ændringen (differentialet) af antallet af kerner


Svar #2
14. maj 2010 af Gitse (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen - men hvorfor er de identitiske? altså, hvad er grunden - ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2010 af kieslich (Slettet)

de tre størrelser står på den samme plads i udtrykket N0* (     )t  så de må være det samme.


Skriv et svar til: henfaldsloven-aktivitet-aftagende???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.