Matematik

Løsning af den lineære differentilaligning

14. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

I bogen fylder beviset en halv side, mens alle andre steder har folk skrevet 6 sider... det er så én ting. Det jeg ikke kan forstår er at i min bog starter beviset med

y=eF(x)*∫e-F(x)*g(x)dx+c*eF(x)

og slutter med y = -b/a+c*eax

men alle andre steder ender beviset med y=eF(x)*∫e-F(x)*g(x)dx+c*eF(x). Er det mig der er en dør til det eller hvad er korrekt? hvor starter man og hvor slutter man?

er løsning til den lineær differentialligning y=eF(x)*∫e-F(x)*g(x)dx+c*eF(x) eller -b/a+c*eax? eller er de måske ens?


Svar #1
14. maj 2010 af bkacky (Slettet)

ovenstående har jeg nu forstået (fundet ud af)

er der en der kan hjælpe mig med at forklare hvorfor:

stamfunktionen til b*eax = b*eax*1/a.

Er b en konstant siden den forbliver det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#1: b er en konstant ja. Du kan differentiere højresiden og se, at du får venstresiden. Derfor er højresiden en stamfunktion til venstresiden.

a er også en konstant.


Svar #3
14. maj 2010 af bkacky (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Løsning af den lineære differentilaligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.