Matematik

Hjælp med reduceringer

14. maj 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen,

Ville i hjælpe med følgende reduceringer:

3b-4a-(2b+a)

&

(2x+3)^2+6(1-2x)

/Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2010 af Okeanos (Slettet)

3-4a-(2b+a)
3b-4a-2b-a
b-5a

(2x+3)^2+6(1-2x)
(2x+3)*(2x+3)+6*1-6*2x
4x^2+3^2+2x*3+3*2x+6-12x
4x^2+9+12x+6-12x
4x^2+9+6
4x^2+15

hvorfor bruger du ikke bare din lommeregner, ti interactive eller mapple eller hvad i nu har af programmer?  


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Hæv minusparentesen

3b-4a-(2b+a) = 3b -4a - 2b -a = b - 5a

2) Gang parenteserne ud (kvadratet på en toleddet størrelse)

(2x+3)2+6(1-2x) = 4x2 + 12x + 9 + 6 - 12x = 4x2 +15


Svar #3
14. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Den første giver 3b-7a 
 Den anden giver 4x^2+15


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2010 af Okeanos (Slettet)

 den første giver b-5a ellers har du skrevet den forkert herinde.... 


Svar #5
14. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Jeg undskylder, b-5a er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Jeg er helt enig.


Skriv et svar til: Hjælp med reduceringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.