Matematik
hjælp til en regneforskrift
06. marts 2005 af
Stina05 (Slettet)
hejsa...
hvad bestemmes regneforskriften til når f(7) = 9 og f(10) = 7 ?
hvad bestemmes regneforskriften til når f(7) = 9 og f(10) = 7 ?
Svar #1
06. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)
Altså, hvis der er tale om en eksponentiel aftagende funktion, så vil forskriften være:
f(x) = 16,18 * 0,92^x
f(x) = 16,18 * 0,92^x
Svar #2
07. marts 2005 af JulieJense (Slettet)
Som også bemærket i #1 kommer det helt an på hvilken funktion, der er tale om. Lineær? Eksponentiel?
Under alle omstændigheder har du jo opgivet to punkter:
P1(7,9) og P2(10,8) som du kan bruge til at beregne dit hældningstal, a ud fra forskellige givne formler alt efter hvilken funktion, der er tale om. Herefter isolerer du i formlen og indsætter ét af de kendte punkter for at finde en b-værdi.
Under alle omstændigheder har du jo opgivet to punkter:
P1(7,9) og P2(10,8) som du kan bruge til at beregne dit hældningstal, a ud fra forskellige givne formler alt efter hvilken funktion, der er tale om. Herefter isolerer du i formlen og indsætter ét af de kendte punkter for at finde en b-værdi.
Skriv et svar til: hjælp til en regneforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
