Matematik

Bestem x, når arealet af trekanten er 13

16. maj 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Der er adskillige af indlæg med denne opgave, men jeg mangler en forklarelse på en bestemt ting. Opgaven siger at der i en trekant ABC er |AB| =x, |BC| =x/3 og |AC| = 3x/4.


2) bestem x når arealet af trekanten er 13.

Jeg er klar over, at man skal isolere x i formlen T=1/2*bc*sin(A).. Men hvad sker der med sin(a)? Jeg kan ikke se nogen, som har kommet med en forklarelse på, hvordan sin(a) går ud.

Hjælp søges, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk først, at x er brugt som længdeenhed, så det drejer sig om at finde arealet af en trekant med siderne 1, 1/3, og 3/4 . Ved brug af Herons formel findes arealet til

A = √(25·17·7) / 242 = √2975 / 576 ,

som er i enheder af x2 . Da arealet skal være 13, fås

x = 24·√13 / (2975)1/4 = 11,7169


Svar #2
16. maj 2010 af buddhisme (Slettet)

Jeg kender ikke til Herons formel.. Derfor tror jeg ikke det vil være passende at bruge den i mit tilfælde :/ sorry.


Skriv et svar til: Bestem x, når arealet af trekanten er 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.