Samfundsfag

Ligning samfundøkonomi - klog person søges

16. maj 2010 af Miwa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg har fået til opgave bl.a. at løse denne ligning.

Jeg har kigget min makrobog igennem mange gange, dog uden held...

I en åben økonomi med skatter, der ikke afhænger af indkomsten, er givet følgende
oplysninger for 2008 om sammenhængen mellem nationalindkomsten og elementerne


i den samlede efterspørgsel:
Privat forbrug (C): C = 700 + 0,75·YD
Disponibel indkomst (YD): YD = Y – T
Skat (T): T = 800
Investeringer (I): 700
Import (IM): IM = 0,15·Y
Offentligt forbrug (G): 800
Eksport (X): 800
Ligevægt: Y = C + I + G + X – IM
Alle beløb forudsættes at være i mia.kr.

Beregn værdien af ligevægtsnationalindkomsten?

Er der mon en, der kan hjælpe mig bare lidt på vej til udregningen af denne ligning, så ville jeg være meget taknemmelig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

Nu havde jeg lige lavet hele opgaven for dig, og så vælger Google Chrome at ødelægge hele svaret ved ikke at kunne få forbindelse til Studieportalen. Irriterende!

Klokken er for mange til, at jeg gider at skrive det hele ned igen. Men du har absolut ikke brug for din makrobog til den sølle opgave. Du har din ligevægt:

Y=C+I+G+IX-IM

og du finder da Y ved succesiv indsætning af alle dine variable. Indsæt først C, så YD, så T etc. Til sidst får du så svaret. Meget simpelt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2010 af miwa1 (Slettet)

Hej, og tak for svar.

Min comp. laver også mærkelige ting, så nu har jeg været nødt til at oprette ny bruger.

Jeg har indtil videre lavet dette - det er sikkert forkert.

Y = 700 + 0,75 x Yd + 700 +800 +800 – 0,15 x Y

Y = 700 + 0,75 x Y-T + 700 + 800 +800 – 0,15 x Y

Y = 700 + 0,75 x Y – 800 + 700 +800 +800 – 0,15 x Y

Y = 700 + 0,75Y – 800 + 700 +800 +800 – 0,15Y

Y = 700 – 800 + 700 +800 + 800 + 0,75Y – 0,15Y

Y = 2200 + 0,75Y - 0,15Y

Y = 2200 + 0,6Y
 

Er jeg helt ved siden af?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men du sætter ikke dine parenteser!

Y=700+0,75(Y-T)+700+800+800–0,15Y

Prøv da.

I øvrigt bør du fjerne dine gange-x'er, de forvirrer nemlig mere, end de gavner. Specielt når du så kun bruger dem i halvdelen af dine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2010 af miwa1 (Slettet)

Tak endnu en gang - ja, du har ret mh.t parenteserne mm.

Kan se, at jeg har lavet en fejl, og jeg når så frem til

700 + 0,75 (Y-T) + 700 + 800 800 - 0,15y

700 + 0,75y -600 + 700 + 800 800 - 0,15y

y= 2400 + 0,6y

Hvordan får jeg y til at stå alene herefter? Er det noget med at dividere på begge sider? Eller er det

y - 0,6 = 2400 + 06,y - 0,6y

0,4 y = 2400

0,4 y / 0,4 y = 2400 / 0,4

y = 6000


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

Ja, det sidste er rigtigt nok. Så får du godt nok et ret højt tal, men det må så være et meget stort land..

Hvor stiller man denne type opgaver, om jeg må spørge? Oecon, Ha?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2010 af miwa1 (Slettet)

Ja, men det passer meget godt, så det satser jeg på er rigtigt - mange tak for hjælpen.

Det gør man på det der hedder akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, som giver adgang til HD 2 .del efter 6 fag


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

Okay. Jeg syntes nemlig heller ikke, at opgaven var af en slags, de kunne finde på at stille hos os.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2010 af miwa1 (Slettet)

Nej, det kan godt være - hvad læser du da?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

Samfunds/nationaløkonomi på Københavns Universitet. Polit kaldes den i daglig tale.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2010 af miwa1 (Slettet)

Okay, ja, det er jo lidt noget andet.

Nu vil jeg begive mig videre i opgaven, ved at beregne indkomstmultiplikatoren.

Tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Ligning samfundøkonomi - klog person søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.