Matematik

Hjælp til regression

16. maj 2010 af Kimse09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Regneforskriften er: f(x) =151,363x(1,05801)^x

x = diameter i tommer

y = vægten i pund

1: Bestem hvor mange procent vægten i pund stiger når diameteren vokser med 1 tomme.

i 1925 blev der hængt endu en klokke op i sant Patrick's Cathedral. Vægten af denne klokke er 560 pund.

2: Beregn ud fra modellen den diameter der svarer til denne vægt.

Jeg håber der er en der kan hjælpe. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2010 af AMelev

1) Diameteren x er vokset fra x til x+1. Beregn f(x+1)/f(x) og omregn til % - så får du fx 127% - altså er f steget med 27%.
Eller udnyt, at a netop er fremskrivningsfaktoren ved en x-tilvækst på 1.

2) y = f(x) = 560 Bestem x ved at løse ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2010 af mathon

 alment:

                         y2/y1 = aΔx

y-vækst:                                                                  (y2-y1)
relativ vækst som brøk = (y2-y1)/y1 =  Δy/y1   =     (y2/y1) - 1 = aΔx - 1
relativ vækst som procent =                                   (Δy/y1)·100% = (aΔx - 1)·100%

.......................

                         f(x) = y = b·ax

                         ax = (y/b)

                         ln(a)·x = ln(y/b)

                         x = ln(y/b) / ln(a) = log(y/b) / log(a)


Skriv et svar til: Hjælp til regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.