Fysik

kan dette virkelig passe ?

16. maj 2010 af 215 (Slettet)

formlen på side 3-4
http://www.math.ku.dk/formidling/studieretningsprojekter/filer/Mat_fysik/Vandraketter/Vandraketter.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, hvorfor skulle det ikke passe?


Svar #2
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg synes den ser lidt mærkelig ud.. differantialligning, har vi ikke lært, og det lige den del jeg ike forstår, noget som du kunne hjælpe med at forklare ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du ikke har arbejdet med differentialligninger, er det nok heller ikke meningen, at du skal forstå det. :)

Har I arbejdet med differentialregning?


Svar #4
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 Ja.. det til AT opgave, min lærer påstod, at jeg skulle prøve at kunne forklare, og hvis jeg kunne det, ville jeg nok, kunne komme på de højere karakter.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Så skal du nok prøve at finde dine matematikbøger frem og se efter et afsnit om differentialligninger. :)


Svar #6
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 der står ikke noget med ligning, men kvotient


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Så skal du nok have fat i en bog for matematik på A-niveau i 3.g. Der vil med garanti stå en masse om det.

På den anden side skal I nok have arbejdet med integralregning for at kunne forstå det og i hvert fald løse sådanne ligninger.


Svar #8
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

Vi er lige startet på intergral men har lige fundet min hjemme 3.g bog, som jeg bruger nogle gange, som noter, der står noget med logistiske differential ligning osv 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#8: Den slags behøver du slet ikke læse om - prøv at slå op og se om du kan læse dig frem til, hvad en differentialligning i første omgang er og hvordan de løses efter "seperation af de variable"-princippet.


Svar #10
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 Differentialligning 

f'(x)  - f(x) = 1-x


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#10: Eksempelvis, ja-


Svar #12
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

altså en differentialligning, er en ligning hvor den ubekendte kan være i form af en funktion
 


Svar #13
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

og det gælder at  dy/dx = x/y , y ikke lig med 0 


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#13: Det er en anden differentialligning, ja.

Hvis du nu prøver at samle alle y'erne på den ene side og alle x'erne på den anden side, hvad får du så?

#12: Ja.


Svar #15
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 hmm.. 
dy*y = dx*x?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#15: Præcis.

Integrer så på hver side.


Svar #17
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 vi har kun lært at integrere via denne metod

Vedhæftet fil:Ny side.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#17: Så kan du ikke løse differentialligningen. I så fald skal du nok læse mere om integration. :)


Svar #19
16. maj 2010 af 215 (Slettet)

 Hmm... det kan vel skrives som, dy*y = dx*x => (dy*y) - (dx*x) = 0
∫(dy*y')dy - ∫(dx*x)dx = dy*y^2/2 * dx*x^2/2 

eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#19: Behold x på den ene side og y på den anden side og integrer. Prøv at skrive din mellemregning ind og husk at sætte paranteser.


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.