Fysik

poisson-fordelingen og henfald?

18. maj 2010 af unknown07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, sidder med en SRO, hvori følgende spørgsmål indgår, det ville være til stor hjælp hvis jeg kunne få et hit eller to mht, om jeg er på rette vej eller jeg har grebet det het forkert an ... 

Giv en begrundelse for, hvorfor det kan forventes, at antal ikke-henfaldne radioaktive kerner aftager netop eksponentielt:


Henfaldsloven N=N_0*?(1/2)?^(t/(T½)) og udtrykket for en eksponentiel udvikling y=b*ax er i i princippet det samme, fordi:
y svarer til N: værdien til et givet tidspunkt,
b svarer til N0: begyndelsesværdien,
a svarer til 1/2: fremskrivningsfaktoren,
x svarer til t/(T½): antallet af terminer.
 

besvarer det spørgsmålet? eller burde jeg inddrage noget mere?

En begrundelse for, hvorfor Poisson-fordelingen kan forventes at beskrive intensitetsfordelingen af radioaktive henfald i et vist tidsinterval.

ovenstående spørgsmål er jeg helt på bar bund med, ved ikke hvordan jeg skal gå til værks .. nogen forslag? :)

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af peter lind

Jeg  vil snarere skrive ½t/T½ = (½1/T½)^t =at.

Den med poissonfordelingen vil jeg nok mene er lidt for avaceret for dig. Du vil forvente at jo længere tid du tællerr jo flere henfald vil du observer. Du vil mere præcis forvente at antal henfald vil være proportional med tiden. poisson fordelingen er netop udledt ud fra den forudsætning.


Svar #2
18. maj 2010 af unknown07 (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor ½t/T½ = (½1/T½)^t  ? kan du uddybe det lidt?

jeg ved det er for avanceret, men problemet er jeg skal svare for det :o


Skriv et svar til: poisson-fordelingen og henfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.