Matematik

cos/sin-relationen

19. maj 2010 af Peter7000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej

jeg undrer mig over hvilken relation jeg skal bruge (sin/cos), 

når jeg får oplyst 2 af siderne og et af vinklerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

hvad skal du finde????


Svar #2
19. maj 2010 af Peter7000 (Slettet)

jeg skal finde den sidste side og de to vinkler

fx ved jeg B=56° ,  a=3,4 og c=4,5

så skal jeg finde vinkel C og A , og siden b


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

jeg går ud fra at der et tale om en vilkårlig trekant... i så fald:

du kan bruge cosinusrelationen til at finde side b og vinkel C...

den sidste vinkel kan du finde således:

180 - 56 - vinkel C = vinkel A


Svar #4
19. maj 2010 af Peter7000 (Slettet)

Hvordan skal jeg isolere denne cosC=a^2+b^2-c^2/(2ab) for at finde vinkel C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

det står med garanti i din mat. bog =)

vinkel C = cos-1((a^2 + b^2 - c^2)/(2*a*b))


Svar #6
19. maj 2010 af Peter7000 (Slettet)

jeg kan jo ikke finde vinkel C uden at kende alle tre sider? jeg har jo kun fået oplyst to af dem 


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

ja... det er derfor du skal starte med at finde den sidste side, dvs. side b..

det gør du ved:

side a = 4,5^2 + 3,4^2 - 2*4,5*3,4*cos(56) = ....


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du finder b af en cosinusrelation:

b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B),

hvor du kender alt på højre side.

Dernæst kan de to andre vinkler så bestemmes ved hjælp af sinusrelationerne.


Svar #9
19. maj 2010 af Peter7000 (Slettet)

har du isoleret denne ligning b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)?

altså hvor kommer den fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 - Det er den ene af de tre cosinusrelationer for en trekant.


Skriv et svar til: cos/sin-relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.