Matematik

linje med ligningen

20. maj 2010 af rnadal (Slettet)

en linje har ligningen y = -3x -1. Jeg skal bestemme den spidse vinkel linjen danner med y-aksen

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

En retningsvektor for linien er (1 ; -3) . En retningsvektor for y-aksen er (0 ; 1) . Find nu vinklen mellem disse to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af mathon

  eller
  tegn koordinatsystemet
  og linjen gennem
  (-(1/3);0) og (0;-1)

 vinklen
         med :   
                    • x-aksen er | tan-1(-3) | = 71,57º
                    • y-aksen er (90º - 71,57º) = 18,43º
                   
 


Skriv et svar til: linje med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.