Matematik
Hjælp til Funktionsundersøgelse
08. marts 2005 af
Alima (Slettet)
Godaften derude...
jeg sidder med en matematik opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an..
Den lyder:
En familie af funktioner er givet ved forskriften :
f_a(x) = (1/3)x^3-2x^2+ax a tilhører R
Gør rede for, at f_6 er monotont voksende.
Tegn grafen for f_4, og gør rede for, at den har en vandret vendetangent
Bestem monotoniforholdene for f_2
Gør rede for, at f_a har to lokale ekstrema, netop når a
Jeg ville blive mægtigt glad hvis der var nogen som ville give mig nogle hints, eller skubbe mig lidt i gang..
jeg sidder med en matematik opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an..
Den lyder:
En familie af funktioner er givet ved forskriften :
f_a(x) = (1/3)x^3-2x^2+ax a tilhører R
Gør rede for, at f_6 er monotont voksende.
Tegn grafen for f_4, og gør rede for, at den har en vandret vendetangent
Bestem monotoniforholdene for f_2
Gør rede for, at f_a har to lokale ekstrema, netop når a
Jeg ville blive mægtigt glad hvis der var nogen som ville give mig nogle hints, eller skubbe mig lidt i gang..
Svar #3
08. marts 2005 af shack (Slettet)
Jeg kan da sparke dig igang med den første.
Gør rede for, at f_6 er monotont voksende.
Hvad med at indsætte 6 i ligningen f_a(x) = (1/3)x^3-2x^2+ax og isolere a? Hvorefter du kan differentiere den, og sætte den lig med 0. Eller er det mig der er helt ude i tovene?
Gør rede for, at f_6 er monotont voksende.
Hvad med at indsætte 6 i ligningen f_a(x) = (1/3)x^3-2x^2+ax og isolere a? Hvorefter du kan differentiere den, og sætte den lig med 0. Eller er det mig der er helt ude i tovene?
Svar #5
08. marts 2005 af Alima (Slettet)
okii, mange tak for hjælpen..
men hvad betyder det når der står "monotont voksende" , altså ved godt hvad monotoniforhold er... Beskriver funktions forløb..
men hvad betyder det når der står "monotont voksende" , altså ved godt hvad monotoniforhold er... Beskriver funktions forløb..
Svar #6
08. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#5: En monoton funktion er enten voksende eller aftagende. 'Monotont voksende' betyder, at funktionen er voksende overalt, dvs. for x1,x2 E D_f gælder, at
x1<=x2 => f(x1)
(lidt uheldigt, at ulighedstegn og implikationer er ens herinde, men det skulle gerne være klart, hvad der menes) :-)
Hvis der gælder skarpt ulighedstegn i (1), siges funktionen at være strengt voksende.
//Singularity
x1<=x2 => f(x1)
(lidt uheldigt, at ulighedstegn og implikationer er ens herinde, men det skulle gerne være klart, hvad der menes) :-)
Hvis der gælder skarpt ulighedstegn i (1), siges funktionen at være strengt voksende.
//Singularity
Skriv et svar til: Hjælp til Funktionsundersøgelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
