Matematik

HJÆLP: Kugle i rummet

24. maj 2010 af Becky4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen,

Har besvær med en opgave uden hjælpemidler, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Opgaven lyder:

En kugle er givet ved: (x+2)2 + (y-2)2 + z2 = 8.

Bestem kuglens skæringspunkter med 1. aksen.

Prøvede at løse opgaven ved at indsætte 0 på x's plads i ligningen og isolere x og y, men kan ikke finde ud af detuden hjælpemidler, da jeg altid sider fast ved y2 - 4y = 8 - z2.

Håber virkelig i vil hjælpe.

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

alle punkter på førsteaksen har koordinatformen

                                  (x,0,0)


som indsat i kugleligningen
giver
                        (x+2)2 + (0-2)2 + 02 = 8

                        |x+2|2 = 4
                
                        x+2 = ±2

                        x = -2 ± 2
  dvs
 skæringspunkterne

                        (0,0,0) og (-4,0,0)

                     


Svar #2
24. maj 2010 af Becky4 (Slettet)

Tusind, tusind tak:)


Skriv et svar til: HJÆLP: Kugle i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.