Matematik

pythagoras sætning

24. maj 2010 af kirsten91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Nogle der ved hvordan man kan forholde sig til pythagoras sætning, den sætning hvor man bruger trekanterne i 4 kanten .. ??

Altså kan man sige det sådan at de 4 trekanter passer ind i den lille firkant i midten ?? altså så man faktisk godt kan sige, ½ h * g og så dividere med 2 og så bagefter igen dividere med 4 for at finde ud af hvad cm2 er på trekanterne ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Fire kopier af den retvinklede trekant (med hypotenuse c) kan anbriges inden i kvadratet med sidelængde c, således, at der er et lille kvadrat i midten med sidelængde |a-b| i overskud. Da trekanterne er retvnklede, er arealet af hver af dem lig med (1/2)·ab , og der gælder da

c2 = 4·(1/2)·ab + (a-b)2 = 2ab + (a-b)2 = 2ab + a2 + b2 - 2ab = a2 + b2


Skriv et svar til: pythagoras sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.