Fysik

Harmonisk svingning

26. maj 2010 af MiaGG (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) 

Jeg har lavet et fysikforsøg med harmonisk svingning.

Ud fra vores resultater og beregninger har vi så lavet en (m,T^2) - graf

I svingningstidsformlen har jeg så isoleret T^2:

T^2=4*pi^2*m
                 k

Det er fjederkonstanten k jeg skal finde ud fra grafen

Men jeg kan ikke rigtigt komme videre..

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan prøve at kigge på dit udtryk for kvadratet på svingstiden. Der har du faktisk kun en variabel og ellers konstanter. Du kan også skrive udtrykket således:

hvor du så finder at :

Hvis hældningen på din graf har værdien a, kan du finde konstanten, k, således:

Håber du er med på den.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af peter lind

Lav lineær regression på dine data om muligt med konstanten sat til 0. Du vil så få at m=k1*T2, hvor k1 er hældningen af linjen. Den kan naturligvis også aflæses af din graf; men det er mere korrekt at bruge regression til det.  Ifølge din formel skal der så gælde k1/(4π2) = k


Svar #3
26. maj 2010 af MiaGG (Slettet)

 #1

 i første formel hvad står [?] så for? :)

og jeg forstår ikke lige 100% hvad du mener med at du bare tager m væk i den i midten?

# 2 

jeg har lavet min graf og lavet lineær regression, så på min graf svarer a = k1 ? er det sådan jeg skal forstå det? 

for så er din formel det omvendte af #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af peter lind

Forskellen ligger i at jeg går ud fra den m-T2 graf som du oplyser at have lavet,  med m som x-aksen medens #1 går ud fra den formel som du angiver med T2 som x-akse


Svar #5
26. maj 2010 af MiaGG (Slettet)

 mange tak begge to, jeg har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.