Studievejledning

Intet der interesserer!

09. marts 2005 af Maria16 (Slettet)
Jeg står nu og skal til at vælge valgfag til mit andet år på gym. Er på sproglig linie, så det der selvfølgelig først springer en i tankerne, er om jeg virkelig har brug for det matematik i fremtiden. Jeg mener, jeg aner intet om, hvad jeg vil lave og hvad jeg kan læse videre som når jeg "bare" har min sproglige studenter eksamen.

Indenfor hvilke områder, skal jeg ikke bruge mat. b niveau for at læse videre. Jeg har p.t. udmærkede karaktere, med et gennemsnit på 9,7, men spørgsmålet er vel bare i hvilken retning det er anbefalet for mig at gå. Jeg fokusere udelukkende på lønnen, så må interessen for et evt. job komme hen ad vejen. ;)

Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Øhm, det lyder da som en dårlig strategi? Men hvis du fokuserer på lønnen burde du slet ikke være sproglig, og når du nu er det, synes jeg du bør tage matematik på B-niveau i 3.g. De fleste uddannelser der fører til godt betalte jobs er mere egnede til matematikere, så du skal nok ikke vælge latin og oldgræsk.
Hvad med samfundsfag på A-niveau? Det kan man altid bruge. Når du er sproglig er matematik slet ikke en mulighed i 2.g - du hænger på naturfag et år endnu.
Hvis du selv mener at du er så dygtig og ambitiøs, så lad være med at tage et kreativt c-niveau. Hvad skal man BRUGE drama til?!!
Før i skælder mig ud for at tale ondt om det sproglige gym. skal det siges, at jeg også selv er sproglig - forskellen er, at jeg er idealist og ikke så interesseret i min løn :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2005 af svinesen (Slettet)

jeg syntes ikke du skal spekulerer på lønen for hvis man har fundet sig noget interessant at lave så er det nemlig meget bedre. for det kan være at du måske vælger at være læge (for pengenes skyld) og tjener kassen men hvad nytter det da du kun gør det for pengenes skyld.

Der må være et eller andet du interesserer dig i vælg heller det. Og som mullerouge... siger så har du større muligheder for at få god løn hvis du har den matmatiske linie.

Men held og lykke i fremtiden.

Svar #3
12. marts 2005 af Maria16 (Slettet)

#1
Jeg går på Handelsgymnasiet ;), så latin og oldgræsk er ikke noget, der er inde i mine overvejelser. Jeg hælder da også mest til mat.b p.t. men for at vende lidt tilbage til det, som jeg skrev om penge. Så vil jeg egentlig bare lige høre om hvad for nogle jobs, som giver mest der samtidig er realistiske job, at få fat i)

ved ikke om i kan svare på det, men nu har jeg ihvertfald prøvet. =)

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Kig "Hvad kan jeg blive" igennem. Da jeg som sagt ikke går specielt meget oop i løn, har jeg kun bidt mærke i, at de højtlønnede jobs for det meste kræver matematiske fag - jo flere, jo bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2005 af EpoLulu (Slettet)

Når du siger handelsgymnasiet - mener du så HG?

Nu er det ikke for at være flabet, men hvis du går efter et højt betalt job har du nok valgt den forkerte uddannelse.
Et gennemsnit på 9,7 er da vældig flot - meeeen det er jo trods alt ikke på det vildeste niveau... Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2005 af frodo (Slettet)

handelsgymnasiet = hhx
hg = handelsskolens grund-et-eller-andet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Jamen, frodo dog;

"hg = handelsskolens grund-et-eller-andet." :-)

HG: Handelsskolens Grunduddannelse

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Er nødt til at svare mullerouge: Latin og oldgræsk er absolut ikke dårlige fag at vælge på gymnasiet. Faktisk er det elever med de to fag som har den højeste gennemførselsprocent på universiteterne.

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Hmmm... So? Jeg tror desværre ikke på at det direkte har noget med deres... særlige valgfag at gøre. Hvad har de så studeret? Og hvordan ser det ud med deres beskæftigelse? Og løn? #0 siger at hun går efter et job med god løn, og latin er ikke lige den sikre vej til strandvejsvillaen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2005 af mackie (Slettet)

Hmm.. jeg læste i avisen for ikke så lang tid siden at der for øjeblikket og højst sandsynligt også i fremtiden, er rigtige gode jobmuligheder (og god løn) for folk med uddannelser inden for det naturvidenskabelige, specielt ingeniører og lægevidenskaben (ikke kun læger) :)

Men hvis du går på handelsgymnasiet, er det så ikke oplagt at tage handelshøjskolen bagefter? altså at læse økonomi af en art... det skulle der også være udmærkede job/løn muligheder indenfor.

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2005 af mackie (Slettet)

Nå ja.. de der valgfag hehe. Nu ved jeg ikke så meget om hvilke valgfag i har på HHX da jeg selv går på HTX. Men om man fx lige havde musik eller billedkunst i gymnasiet betyder jo ikke så meget for ens fremtid.

Tilgengæld kan det, som det også er blevet nævnt, være smart at tage matematik på B niveau. Både fordi en del uddannelser kræver det, men også fordi du så er mere frit stillet når du bliver student. (Du skal ikke lige pludselig tage et lynkursus i sommerferien, fordi du har valg en uddannelse som kræver mat B)

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2005 af Katty (Slettet)

Det bør lige tilføjes, at matematik A på sproglig linje ikke gælder for et matematisk B-niveau, men derimod matematik HF-Tilvalg

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2005 af allan_sim

#12. Ved optagelse til videregående uddannelse skelnes der ikke mellem, om et B-niveau opnås som et matematisk B-niveau eller et sprogligt højt niveau. I den sammenhæng er B-niveau lig B-niveau, ligesom A-niveau er lig A-niveau, uanset om man måtte have opnået dette via det 3-årige forløb (A+) eller det 1-årige forløb (A).

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2005 af Fjolset (Slettet)

Mit gennemsnit ligger på 7,9, håber det er godt nok til at være taxachauffør.

#0 hvis du går efter lønnen er det ikke Danmark du skal satse på.

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. marts 2005 af Peden (Slettet)

#14:
Suk, det var da en elendig kommentar.

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. marts 2005 af Kasper (Slettet)

#15
Det er da rigtigt. Hvis man vil blive rig skal man ikke blive i Danmark. Du er måske uenig?

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

"Jeg fokusere udelukkende på lønnen, så må interessen for et evt. job komme hen ad vejen. ;)"

...er til gengæld en ret sær måde at se tingene på, imo.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. marts 2005 af BuGi (Slettet)

Hei... Har ikk Læst så meget af hva andre har skrevet men kig her så ka du selv rode lidt rundt i de forskellige uddannelser www.ug.dk der er masser!:)

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. marts 2005 af Peden (Slettet)

#16:
Ja, for han får det til at lyde som om at alle med en lang uddannelse vil tjene kasse i udlandet. Det er ikke tilfældet, nogen af dem, dem der er dygtige vil kunne tjene mere, resten vil ikke opnå ret meget . (Baseret på min egen gennemgang af lønstatistik fra USA)

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. marts 2005 af Peden (Slettet)

www.payscale.com/research/vid-3268/fid-6886

Advokater og læger ligger på noget der ligner 100-120.000 i gennemsnit. Det svarer til 700-900tusind i danske kroner.
Ingeniører ligger i gennemsnit på 50-60.000 hvilket svarer til ca. 300-360.000 tusinde. Således er den gennemsnitlige løn tilsvarende med den danske startløn (den er i gennemsnit 29.600 om måneden for en ingeniør).

På bundlinien er det muligt at du ender med et større plus i lommen end herhjemme, men der er ingen grund til at bilde dig selv ind at lønnen er SÅ meget højere, for det er den tydeligvist ikke.

Skriv et svar til: Intet der interesserer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.