Kemi

Hjælp med kemiopgave (grænseværdi)

27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave ?

Ved opvarmning af fedtstoffer til høje temperaturer kan stoffet acrolein dannes. Acrolein, som giver anledning til den såkaldte friturelugt har formlen:

CH2 = CH-CHO

For acrolein er der fastsat en grænseværdi på 0,1 ppm. 1 ppm = 1 mL/m3


Opgave a
Beregn, hvor mange gram acrolein der maksimalt må dannes i et uventileret køkken på 60 m3, hvis grænseværdiern skal overholdes. Trykket og temperaturen i lokalet er henholdsvis 1 bar og 20 °C.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Du skal finde densiteten for acrolein (databog). Du kender hvad det samlede volumen acrolein er 1 ml/m3 * 60m3 = 60 ml og så ganger du de 60 ml med densiteten


Skriv et svar til: Hjælp med kemiopgave (grænseværdi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.