Religion

Religions metoder indenfor emnet Darwin - den søde fyr.

27. maj 2010 af tvermose (Slettet)

 Hej folkens

Som mange andre stressede og forvirrede 3g'ere sidder jeg og skal til at lave mit AT-talepapir til den længe ventede (og frygtede) AT-eksamen, som jeg skal op til d. 3 juni - det vil sige onsdag i næste uge. 
Mit spørgsmål er derfor:

- Hvilke metoder benytter man sig af indenfor religion. Religion er jo både humaniora men kan også være samfundsfagligt så det er vel egentlig en blanding fra lidt af begge fag?

Jeg vil blive rigtig glad, hvis der er nogen der har tid og lyst til lige at komme med bud på metoder. 

Mvh
Siv


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juni 2010 af CarolineRønne (Slettet)

Hej du! er også meget i tvivl om dét, skal op imorgen i samme emne... hvordan gik det? og kan du komme med nogle gode fif?

:)


Svar #2
04. juni 2010 af tvermose (Slettet)

Det gik skam meget fint, jeg fik 10 - dog fortalte de mig at de diskuterede om jeg skulle have 10 eller 12. Grunden til de trak mig ned skyldes at de synes jeg så lidt for meget på mine papirer. 

Men af religionsmetoder der havde jeg:

- Religion: Indenfor den humanistiske del har jeg brugt den humanistiske metode. De humanistiske videnskaber beskæftiger sig med den menneskelige kultur og dens former. I religion arbejdes der med analyse og fortolkning af den del af forskellige kulturer der har med religion at gøre.

- Jeg har brugt den hermeneutiske spiral (hermeneutik betyder fortolkning). Den hermeneutiske spiral er analyserende/fortolkende.
- Den hermeneutiske spiral (kaldes også cirkel): bruges til at beskrive sammenhængen mellem forforståelse – fortolkning – ny forståelse/forforståelse – fortolkning – etc.
- (man læser en tekst, stiller spørgsmål til denne, genlæser den, finder svar på sine spørgsmål, nye spørgsmål opstår og sådan kører det rundt i en spiral).
- Den hermeneutiske spiral bruges for at opnå en almen forståelse af en tekst.

- Til at analysere og fortolke har jeg brugt indholds- og begrebsanalyse som minder meget om danskfagets næranalyse. Man bruger analysen til at finde frem til tekstens vigtigste elementer, ideer og begreber og holder dem op imod den problemstilling, man arbejder med.

- Jeg har også brugt den kvalitativmetode: i det at jeg har fortolket og analyseret anmeldelsen af Biskop Samuel Wilberforce. Man arbejder i dybden med den enkelte tekst for at opnå en god forståelse af den. Grunden til at jeg ikke har brugt den kvantitativmetode skyldes at jeg ikke har haft nogle undersøgelser (dvs. spørgeskemaer) eller statistikker med.
- Kunne have brugt den kvantitativmetode, hvis jeg skulle finde ud af folks mening omkring Darwins evolutionsteori, om de tror på skabelsesberetningen osv. Så kunne jeg have lavet et spørgeskema og lagt på lectio, facebook – med ikke så dybdegående spørgsmål.

- Jeg har arbejdet induktivt, fra det specielle (delen) til det generelle (helheden, den overordnede fortolkning), i det at jeg har samlet dele for at samle resultatet af analyse til fortolkning af teksten overordnede tematik.

Jeg håber du kan bruge det - skriv, hvordan det går fir dig i morgen :)
 


Skriv et svar til: Religions metoder indenfor emnet Darwin - den søde fyr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.