Matematik

Differentialregning - Mathcat - hjælp?

09. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
Hejsa!!

Jeg sidder i den trælse situation at jeg skal differentiere en ligning, men kan ikke finde ud af den!! Den er lige for svær for mig, plejer bruge mathcat, men det er ikke installeret på computeren.. jeg vil derfor høre om der er nogen der har det også Måske havde lyst til lige at differentiere en funktion for mig?

den lyder:


r(t) = t + 0,7 * cos(0,5t + 0,5phi)
0,1t + 0,7 * sin(0,5t + 0,5phi)

Altså... det er en EN funktion ik... man skal se det som den øverste linie for x... og den nederste for y.. ved ik om i forstår? Men... det er til beregnelse af koordinater!!

Jeg vil så høre om en kan differetiere så jeg får... r'(t) samt r''(t)

På forhånd tak!

Håber nogen har mathcat og vil hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)

r'(t) er
[1-0.35*sin(0.5*t+0.5*phi),0.1+0.35*cos(0.5*t+.5*phi)]
og r''(t) er
[-0.175*cos(0.5*t+0.5*phi),-0.175*sin(0.5*t+0.5*phi)]
Tallet inden kommaet svarer til x og tallet efter kommaet svarer til y.

Svar #2
09. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

SUPER tak skal du have!!!!! Nu kan jeg komme videre..Mange tak :)

Svar #3
09. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

må jeg spørge om hvordan du får det til 0,35??? det forstår jeg ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg har ikke differentieret i hånden, men spurgt Maple. Det ser ellers ud til at 0.35 kommer fra 0.5*0.7=0.35.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2005 af allan_sim

Vi tager x-delen som eksempel:

Funktionen er på formen

x(t) = t+0,7*k(t)

hvor k(t)=g(h(t)) er en sammensat funktion med g(t)=cos(t) som ydre funktion og h(t)=0,5t+0,5pi som indre funktion. Derfor skal reglen for differentiation af sammensatte funktioner benyttes:

x'(t) = 1+0,7*k'(t)
= 1+0,7*g'(h(t))*h'(t)
= 1+0,7*(-sin(0,5t+0,5pi))*0,5
= 1-0,7*0,5*sin(0,5+0,5pi)
= 1-0,35*sin(0,5+0,5pi)

Tilsvarende med y-funktionen.


Svar #6
09. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

aaaah......ok...tak

Svar #7
10. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Aaaarj UNDSKYLD!!

t = 30.... Nogen der gider prøve regne den igen.. i Mathcat eller noget? Ville igen være en super hjælp..Mange gange undskyld jeg ik fik skrevet det!!!

Svar #8
10. marts 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Har selv fundet ud af det!!

Skriv et svar til: Differentialregning - Mathcat - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.