Matematik
vektor gradtal
10. marts 2005 af
TheSainty2k (Slettet)
I et koordinatsystem er givet et punkt Q(2,1,7) og en linje m
Punktet P(7,2,1) ligger på m, og m har retningsvektor (3,2,-1)
A) bestem bgradtallet for den spidse vinkel mellem vektor PQ og linjen m
b) Bestem en ligning for den plan, der idneholder punktet Q og linjen m
c) Betsem afstanden fra punktet Q til linjen m
nogle der kan give lidt hjælp til en influenza ramt :/
Punktet P(7,2,1) ligger på m, og m har retningsvektor (3,2,-1)
A) bestem bgradtallet for den spidse vinkel mellem vektor PQ og linjen m
b) Bestem en ligning for den plan, der idneholder punktet Q og linjen m
c) Betsem afstanden fra punktet Q til linjen m
nogle der kan give lidt hjælp til en influenza ramt :/
Svar #1
19. februar 2006 af john vs. jon (Slettet)
har lige et spørgsmål til opgave A - altså når mer man skal baregne gradtallet så bruger man: a*b=|a|*|b|*cosv.. men i opgave skal man da så ikke bruge retningsvektoreren, så det hedder: PQ*r=|PQ|*|r|*cosv ??
Svar #2
19. februar 2006 af john vs. jon (Slettet)
i så fald er jeg meget forviret:
PQ*r = -23 (da det er minus snakker vi jo spids vinklet)
|PQ|*|r| = kvad(62*14)
og sættes det ind fås: v=141,32
og det er jo ikke ligefrem en spids vinkel???
PQ*r = -23 (da det er minus snakker vi jo spids vinklet)
|PQ|*|r| = kvad(62*14)
og sættes det ind fås: v=141,32
og det er jo ikke ligefrem en spids vinkel???
Skriv et svar til: vektor gradtal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
