Kemi

Forsøg papir 9 klasse plisss hjælp me.......

30. maj 2010 af Einstern (Slettet)

´hej venner her på tirsdag skal jeg op til fysik og kemi fsa 9 , det er fordi har ikke været nogle gange så har jeg tomme papir som ikke skrevet noget på og ved ikke hvad jeg skal villle spg om nogen kunne hjælpe miggg plis................


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af biqqu (Slettet)

skriv spørgsmålene


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2010 af SomeOnee (Slettet)

Jamen hvad for nogle forsøger har du ikke lavet ?
du kunne måske skrive dem ned og så ser jeg lige om jeg har dem
har rent faktisk alt vedrørende fysik for skal op i fysik på onsdag :)


Svar #3
31. maj 2010 af Einstern (Slettet)

ok, tusind mange takkkkk

her: 

1,13 MAgnesium i syrer

1,17 Neutralisation B

4,18 kød bremser ioneserende stråler A

4,19 --------------------------------------------- B

4,20 bestrålende frø A

4,21---------------------B

5,13 en spændingskilde 1

5,14---------------------------2

5,16--------------------------3

5,25 transformeren ændrer spændingen


Svar #4
31. maj 2010 af Einstern (Slettet)

håber virkeligt at du kan hjælpe mig for er eller på spanden .............................


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af SomeOnee (Slettet)

Uhaaa da !!

jeg har kun 1,13 MAgnesium i syrer  og  1,17 Neutralisation B
jeg skrev en rapport om dem
hvis du er interesseret i at se på dem

Vil ellers godt have hjulpet dig med dem alle
men har desværre ikke været igennem de andre emner :(


Svar #6
31. maj 2010 af Einstern (Slettet)

ok, det er også godt nok to me  bare jeg har nogen lavet dankeeeee bare send ..............


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. juni 2010 af SomeOnee (Slettet)

Oh my god jeg kommer al for sent :O !!
men det kan godt være at der er nogen der kan bruge det her :S

Magnesium i syrer
1. Indledning
I denne forsøg skal vi have fundet ud af, hvad for nogle syrer, der er hurtige til at ætse magnesium. Og hvad for nogle syrer der er brint i. Men det undersøgte vi helt til sidst, ved at sætte en brændende tændstik ind i hvert reagensglas.

2. Materialeliste
5 reagensglas, reagensglasstativ, saltsyre(HCl), svovlsyre(H2SO4), oxalsyre, citronsyre, eddikesyre, Magnesium, tændstikker.
 

4. Forsøgsbeskrivelse
Efter vi havde fået lagt tingene frem, skulle vi hælde 10 ml i reagensglassene. Der efter skulle vi sætte et lille stykke magnesium ind i hvert reagensglas, med de forskellige syrer. Efter et par sekunder begyndte det at boble, der kom flest bobler ud fra saltsyren(HCl) og glasset blev varmt, og mindst bobler kom ud fra eddikesyren.
Sidste undersøgelse, var at vi skulle undersøge om der var gas/brint i stofferne. Og det gjort vi ved at stikke en brændende tændstik ind i hvert glas. Det sagde ’’Puff’’ på dem alle sammen, undtaget svovlsyret. Det sagde lyden fordi der var gas/brint i, men det var der jo så ikke i svovlsyret, da det er en svag syre

5. Resultater
resultatet var at saltsyre er den stærkeste af dem alle sammen, og at svovlsyre er et svagt stof.

Eddike, CH3COOH = Puff
Cooh = Puff
Saltsyre, HCl = Puff
Citronsyre, C6H8O7 = Puff
Svovlsyre, H2SO4 -
-

6. Analyse
som sagt, er saltsyre og de andre syrer stærkere end svovl, og har brint, som gør at de bobler, kort efter, og siger lyden ’’puff’’ i den sidste undersøgelse. Det gør svovlsyre ikke fordi der er ikke brint i stoffet
 

Neutralisation A – B
1. Indledning
I denne forsøg skulle vi prøve på at neutralisere, ved at lægge lidt syre med base. Man vidste at det var neutraliseret da, da, da farveskifte frem. Under neutralisering, bliver der dannet salt og vand.
Derefter skulle vi opvarme det, så vandet kunne fordampe, indtil vi til sidst kun havde salt tilbage.

2. Materialeliste
Kolbe, plastiksprøjter, gasbrænder, porcelænsskål, saltsyre(HCl), Natriumhydroxid(NaOH) phenolphthalein, trefod med net.
 

4. Forsøgsbeskrivelse
Vi skulle hælde 10 ml saltsyre og 5 dråber phenolphthalein i en rent kolbe, derefter skulle vi hente et nyt plastiksprøjt med natriumhydroxid. Vi skulle dryppe langsomt natriumhydroxid i kolben og bevæger den efter hver dråbe. Det skulle vi gøre indtil der sker et farveskifte
Til sidst skulle vi sætte ild til væsken, den skulle være helt farveløs, før vi begyndte med at opvarme den, og det bliver det når vi ryster på den efter hver natriumhydroxid dråbe. Vi ventede indtil vanden var fordampet, og til sidst var der kun salt tilbage. Dette kunne man smage på, for det var et almindeligt køkkensalt.

5. Resultater
Resultatet var at når man inddamper væsken, får man almindeligt køkkensalt.

6. Analyse
Når vi inddamper væsken, fordamper H2O væk, og det gør at vi til sidst, kun får saltet tilbage, da der ikke er mere væske i.
 


Svar #8
01. juni 2010 af Einstern (Slettet)

danke danke


Skriv et svar til: Forsøg papir 9 klasse plisss hjælp me.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.