Matematik

Kvadratrod

31. maj 2010 af kiall (Slettet)

Hej jeg skal til skriftlig matematik eksamen snart, men jeg er itvivl om hvorledes dette rgnes ud uden hjælpemidler:

?8 Kan godt regne kvadratroden af 8, men hvad er det man skal gøre når det står således. Har altid kun kunne regne det på lommeregner?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan ikke regne det ud i hovedet vil jeg påstå. Det er meget svært :D

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 forstår simpelthen ikke spørgesmålet, gider du omformulere det?

altså √8 = √4*2 = √2^2 * 2 = 2√2


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2010 af bemil (Slettet)

Ja det skal du overhovedet ikke kunne.

Det er der mange matematiklærere på A-niveau, der ikke kan, selvom de må bruge papir og blyant


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 @JKaram, det er forholdsvist almen viden at √2 ≈ 1,414  ligesom at π ≈ 3,14

så hvis du bare ganger 1,414 med 2, så er det da ikke så svært igen at regne ud i hovedet.


Svar #5
31. maj 2010 af kiall (Slettet)

Ja, men der står jo 3 kvadratrod 8 - ved udemærket godt hvordan kvadratroden af 8 findes, men ikke når det står sådan. Har matematik på b-niveau og når man f.eks regner a ud i for en eksponentiel funktion er dette jo et led i udregningerne


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, men til en evt. eksamen uden hjælpemidler (hvilket jeg regner med at man tænker på) er det ikke påkrævet at man skulle kunne deducere på den måde. Man ser hellere resultatet angivet som kvadratroden.

Karam


Svar #7
31. maj 2010 af kiall (Slettet)

jamen okay, så behøver jeg ikke bekymre mig - tak


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.