Matematik

trekants beregninger, har brug for hjælp!!

01. juni 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

der er nogle som jeg ikke helt forstår og det er dé opgaver som jeg ikke kan finde ud af.

når i skal besvare dem, skal det være BEREGNINGER tak.

her kommer opgaverne:

1) beregn de manglende sider og vinkler i ? ABC, hvor b = c = 16,04 og vinkel-C = 34,28 grader.

2) i trekant ABC er a = 4cmm vinkel-B = 61 grader og ha = 3 cm. beregn de manglende stykker i trekant ABC.

3) i en ligebenet trekant er grundlinjen 60mm. topvinklen er 27 grader. beregn længden af de to ens sider.

4) i en ligebenet trekant er de to ens sider 3,15cm, og topvinklet er 72 grader. beregn grundlinjen.

5) i trekant ABC er a = 47, c = 150 og vinkel-C = 111 grader.
a) beregn vinkel-A.

på forhånd tak.

det kan måske gavne mig til min kommende skriftlig matematik-årsprøve.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mette48 (Slettet)

b = c = 16,04 og vinkel-C = 34,28 grader

vinkel B=vinkelC

vinkel A=180-2*34,28

a/sinA=c/sinC

a=16,04*sin 72,86/sin 111.44

------------------------------------

 Resten må du selv klare, jeg gider ikke regne opgaver for en dovenlars


Skriv et svar til: trekants beregninger, har brug for hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.