Matematik

bestem værdimængden for f

01. juni 2010 af akao9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 det passer efter facit listen men forstår det ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2010 af NejTilSvampe

 well.. sin(a) kan højest være 1 og mindst være -1.  2sin(a) kan derfor være 2 og -2 .  +1 forskyder kurven opad y-aksen, så værdimængden må være [3,-1]

Nu har jeg jo så ikke kontrolleret at ekstremerne er i det interval, for det kan jeg ikke rigtig forklare :S


Svar #2
01. juni 2010 af akao9 (Slettet)

det passer efter facit listen jeg takker


Svar #3
01. juni 2010 af akao9 (Slettet)

forstå det ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2010 af NejTilSvampe

 Har udtænkt et argument til hvorfor ekstremerne er i intervallet hvis du er interesseret.

Perioden for en sinuskurve af typen  y = Asin(ωx+φ)+c  kan beregnes ved T = 2π / ω

Vores funktion har altså perioden  2π / 2 = π  og intervallet var [0,pi] så vidt jeg husker, men nu har du slettet det. 

Derfor ligegyldig hvordan du forskyder sinuskurven hen ad x-aksen (det gøres ved at ændre konstanten φ) så vil der både være et maximum og et minimum.


Svar #5
01. juni 2010 af akao9 (Slettet)

intervallet er ( 0 , 2pi)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2010 af NejTilSvampe

 Lad mig prøve at forklare Svar #1 igen. 

du har en funktion  y = Asin(ωx+φ) + c   hvor  A = hvor stor udsvinget er i kurven , ω = en konstant der bestemmer perioden ,  φ = hvor meget funktionen forskydes i retningen af x-aksen , og c = forskydning i retningen af y-aksen.

For sin(x)  er A = 1, og der gælder at værdimængden er [1,-1] <-- det kan du se ud fra enhedscirklen.

For 2sin(x) er A = 2 , og der må gælde at værdimængden er  [2,-2]

for 2sin(x) + 1  er  c = 1 og grafen "løftes" altså en tak op ad y-aksen. Derfor må værdimængden være [2+1,-2+1] = [3,-1]


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2010 af NejTilSvampe

Her har jeg prøvet at lave nogle kurver hvor jeg sammenligner dem med den almindelige sin(x) for at vise hvad de forskellige konstanter gør. 

dl.dropbox.com/u/91554/2sin%28x%29.bmp

dl.dropbox.com/u/91554/sin%282x%29.bmp

dl.dropbox.com/u/91554/sin%28x-pi%29.bmp

dl.dropbox.com/u/91554/sin%28x%29%2B1.bmp

dl.dropbox.com/u/91554/2sin%282x-pi%29%2B1.bmp

Håber det hjælper lidt.


Svar #8
01. juni 2010 af akao9 (Slettet)

så forstår jeg det mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem værdimængden for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.