Matematik

Drivhus

01. juni 2010 af JustMyName (Slettet)

Familien kigger på et drivhus til haven.

Huset: 11,5 m2, Spar: 2496 kr. Nu: 4499 kr.

a) Hvor meget kostede drivhuset oprindeligt? 6995 kr. FÆRDIG

De har haft 4000 kr stående på en konto. Kontoen giver 3 1/4% i rente pr. år.

b) Hvor meget står der i alt på kontoen, når pengene har stået der i 2 år?

c) Hvad kommer det til at koste, hvis familien vælger at udbetale 499 kr og låne 4000 kr over 12 måneder?

De markerede opgaver skal jeg have brug for hjælp til, trin for trin, tak. - inklusiv udregning og facit.


Svar #1
01. juni 2010 af JustMyName (Slettet)

Det haster desuden. Håber der er nogle friske på at hjælpe ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Saldoen efter 2 år er

K2 = 4000·(1+0,0325)2 = 4264,22

I c) skal man vide, hvad udlånsrenten er. Hvis denne også er 3,25% p.a. kommer det til at koste

499 + 4000·(1,0325) = 4629,00


Svar #3
02. juni 2010 af JustMyName (Slettet)

Udlånsrenten for over 12 måneder er 372 kr. - hvad hedder udregningen så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er det vel 499+4000+372 = 4871 kr.


Skriv et svar til: Drivhus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.